torsdag 16 februari 2012

Ovisst och Olyckligt med Ozzy...

Förra fredagen hände något riktigt otäckt. Ozzy har varit lite kinkig med maten och inte velat äta i veckan som gick, (vilket inte är helt ovanligt när det finns löptik i flocken) sen hade han kräkts ett par gånger också.
 Men så i fredags blev det riktigt illa, han fick rikliga blod kräkningar på kvällen så det blev att fara in till Djursjukhuset Jönköping i panik klockan 21.00. (Tack för de har öppet så länge...) Värdena såg inte bra ut och han hade även blod i avföringen. De behöll honom för obs under natten och för att ta nya prover och röntegen bilder på lördagen. Han blev inte piggare och natten till söndag kräktes han blod igen så det bestämde sig för att inte vänta med att göra ett gastroskopi och sedan efter det öppnade de upp magen för att leta efter orsaken. Som tur var hittades ingen tumör. Men samtidigt inget svar på varför han mått så dåligt heller.

Sakta med säkert gick hans blodvärden upp, han blev lite piggare för varje dag och ville till och med äta lite, med betoning på lite! Så igår fick jag äntligen och hämtade hem min lilla svarta olycksfågel från djursjukhuset. (Jag hade befarat det värsta att han inte skull komma hem mera...) Och nu ligger han här hemma i sin bia-bädd med sin '80-tals-mintgröna-kroppsstrumpa' som han verkar mindre nöjd med. Han får en typ av magsårsmedicin, antibiotika och ska äta special mat ett tag, vilket inte kommer bli lätt för den finsmakande Ozzy.

Återbesök i nästa vecka då vi ska få odlingssvar på biops-prover som togs, kanske gåtan blir löst då?

17 kommentarer:

  1. Åh, så tråkigt :( Du har otur Camilla! Hoppas han piggar på sig igen! Kanske någon form av magsår? Jag har hört att om hundarna äter hästskit av häst som nyss är avmaskad så kan det bli precis så här... Jag antar han kanske är som många retriever, äter det mesta man kan hitta ute :/
    Tänker på er <3

    SvaraRadera
  2. Tack snälla Annika, jaaa galet mycke otur tycker jag nu!! :(
    Ozzy är ju ingen 'vanlig' labbe som käkar allt möjligt, mer en gourmand som spottar o silar ut det han ogillar i maten. Frusen häst skit äter han ifs med stor aptit, men det är bara frågan var han hittade det? finns inga kusar i trakten...

    SvaraRadera
  3. Hej Camilla! Jätte tråkigt med Ozzy. Hoppas han kryar på sig och att ni får reda på vad det är, tänker på er. Kastor är inte så bra heller, han har haft några stycken EP-anfall och äter nu medicin, det är inte lätt när dom blir sjuka. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Susanne, Ja ovissheten är riktig jobbig. EP anfall hade min gamla hund Elvis. Det är verkligen inte kul att se :( Hoppas medicinen funkar på Kastor så han slipper anfall.... Kram på dig!

      Radera
  4. Åh vad ni är drabbade av en massa elände, du och dina älsklingar. Hoppas att Ozzy återhämtar sig snabbt och att det inte är något allvarligt. Tänker och håller tummarna för er. Kramiz Fia och tjejerna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eländes elände är var det är just nu.... Tack o kram Fia!

      Radera
  5. Så trist Camilla.
    Det är inte roligt när dom inte är pigga och framförallt när man inte vet vad det beror på. Hoppas att du får positiva svar och att det hjälper med medicinen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Jocke, det är bara att vänta & hoppas på det bästa!

      Radera
  6. Å så himla tråkigt att brorsan är dålig igen, jag tycker att ni har haft er beskärda del av tråkigheter nu (lik som vi) håller tummarna att ni får positiva svar under veckan

    Kram Veronica & brorsan Hobbe

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja så är det ju ibland, det känns inte alltid rättvist :( Hur är det med Hobbe Nu? Han hade väl oxå lite trassel med magen om jag minns rätt?

      Radera
    2. Med magen är det bra nu mera, men känslig, så inga extra go saker åt honom utan att det är utprövat noga. Han har även gått igenom en operation i bogleden där dom hittade pålagringar och lite lösa benbitar samt en ledkapselskada, men det har läkt fint och idagsläget är det bara underlaget ut som gör att vi inte kommer vidare, jag är extremt nojjig med att han inte ska gå sönder igen :-)

      Har du hört något mer om Ozzys prover??

      Håller tummarna att han blir bra!

      Kram Veronica & Hobbe

      Radera
    3. Åh, sånt elände våra grabbar har gått igenom då! Jo, nu har jag fått svar (se det nya blogg inlägget ovan) och det känns riktigt skönt och veta varför. Håller mina tummar för Hobbe, klart han ska blir kurant och att snön/isen försvinner bums! Ha det gott =)

      Radera
  7. Åhh, tråkigt att höra. Håller tummarna att grabben blir frisk igen!!

    Kram Ursula, Ture & Melker

    SvaraRadera
  8. Å, fy så jobbigt!! Håller med ovanstående, ni har verklighen haft er beskärda del av ledsamheter på ett tag.

    Vi håller tummarna! Kram på er!

    SvaraRadera
  9. /Stina duerden med två och fyrbenta i Mullsjö

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack tack Stina, Vi tror & hoppas att allt ska bli Ok...

      Radera