söndag 13 januari 2013

Vinter träning!

Träningen var bestämd redan i början av veckan och då var det minsann inget vitt på marken. Men är det inte mer än 3-4 cm funkar det ju helt ok att köra lite jaktövningar ändå. :)

Nästan hela gänget; Janis, Rosa, Doris, Bolla och Ayla poserar efter väl utfört arbete.
 
 Sagt och gjort. Det blev ju en riktigt bra och trevlig första pass på detta året. Vi var 5st från vårt vanliga träningsgäng plus att vi hade finbesök från Vegby, när Tezzi & hennes familj var på sin första träning. Inbjudna för att kolla och testa på apportering lite. Först lite uppfräschning av stadga och fotgående, därefter ett par inkallningar. Sedan gjorde vi linjetag -brevid varandra- som lite extra störning. Det är ju tanken, att man ska kunna skicka ut sin hund på arbete, även när det händer något intill.
Efter den obligatoriska lilla fikastunden körde vi några enkel och dubbel markeringar med skott. Dubbla har jag inte kört i samträning innan med Janis, men det funkade fin fint idag.

 Janis har fått en fantastisk fart både in och ut nu, viljan att hämta och få med sig apporten in är härlig att se! Tänk vad jakterna har gjort gott för hennes självkänsla. Det finns naturligtvis massa saker att finslipa och träna på, men det känns som en fin och stabil grund är satt. Nu gäller det att jobba vidare med lagom många stenar på 'bygget', så det inte blir bräckligt och rasar... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar