måndag 15 augusti 2011

Valpträff & Jaktkurs.

Vad fort det går, en helg, när man tillbringar den bland trevligt folk och massor av hundar =)

Vi kom ner till Ätran i fredags kväll och möttes av glada skratt och en rykande grill. Det var bara att öppna upp ölen och komma in i lägerstämmning.
Denna gång bodde vi på Ätrans Rum och Frukost. Ett super mysigt ställe med magnifik god frukost och service, kan varmt rekommenderas.

Lördagen började i solsken med lite valplek, sedan testade vi med guidning av kursledaren Katarina Ljungkvist på att apportera ett par dummies. De flesta sprang glatt ut och hämtade och en del kom tillbaka lika glada utan apport, och det är ju egentligen inkallningen som är det viktiga i början.



 Valp bus var det som småttningarna ägnade sig mest åt i helgen!




Katarina ger oss tips inför de olika övningarna.


 Sedan fick de äldre hundarna som hade testat på jaktapportering i Påskas, börja med en walkup. En jobbig övning som tog ut sin rätt i värmen. Därefter tränades det på linjetag och markering. Vi med valparna gjorde närsöksövningar med godis, ett bra sätt att börja träna in visselsignalen.

Walkup träning för de äldre hundarna.

På söndagen var det träning med vilt som stod på schemat. Kul och se hur olika våra valpar hanterade den nya bekantskapen. En del tog kråkan glatt i munnen och sprang tillbaka till sin förare dom de inte gjort något annat, medans en del behövde ha lite mer övertalning.


Hmm... vad är detta för något...?

Därefter gjorde de äldre hundarna ett litet 'mini jaktprov' med vilt. Det fick öva på fotgåendet, enkel markering på land, ett sök och två vatten markeringar. De var riktigt duktiga allihop med mer eller mindre saker att slipa på inför sina starter framöver.

 Söta Janis

Trötta och nöjda åkte jag och min lilla coola hund hem på söndag eftermiddag, med massor av tips och idéer på hur jag ska fortsätta utbilda min lilla svarta....


  Vad gör dom bakom träden?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar