måndag 9 mars 2009

Träning i Torup

Då körde vi ett tränings pass i söndags igen. Denna gång på nya marker för oss flesta. Susanne hade tittat ut dessa när hon varit där och jagde hare och fixat till så vi får komma dit och träna.

Vi körde markering i en härlig bokskog (det är vi inte bortskämda med hemma) som kantades av en gran dunge. Det var två kastare ute som förflyttade sig lite, så det blev varierande längd och svårighet i markeringarna. Ozzy jobbade på bra men hade lite svårt med koncentrationen denna gång, eftersom vi körde 'varannant skick' ihop med Sven Göte & Aya. Han gjorde några tjuvstarter och missade några makeringar, men man måste ju börja trappa upp svårighetsgraden någon gång!!

Efter att alla hundarna hade fått sina markeringar i varierande svårigheter, så var det dags får fika paus!

Därefter gjorde vi ett sök som var uppdelat i två områden med en väg som skiljde dem åt. Även här körde vi två hundar samtidigt, fast på var sida. Kanon bra för Ozzy att få jobba samtidigt som en annan hund fast inte på samma ställe! Han jobbade på bra, och tog in 8 dummies, använde näsan väl och hade som vanligt mycke spring i benen... :)

Det var ännu en lyckad träning för mig och Ozzy (Bra upplägg för de flesta tror jag) och framför allt kul med nya marker, som vi förhoppningsvis får tillgång att använda fler gånger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar